ОТВАРАЊE НОВЕ ШКОЛЕ У БРЕЗОВИЦИ

Данас је отворена нова школа у убском селу Брезовици.

Руководство општине  Уб, на челу са председником Дарком  Глишићем, континуирано остварује своју стратегију улагања у установе образовања и васпитања, како у урбаном, тако и у руралном делу Уба. Резултат дугорочне визије и стратешког размишљања је јасно видљив јер је школа у Брезовици  четврти новоизграђени школски објекат на сеоском подручју у последњих осам година. Поред ученика у Брезовици, нову школу 2016. године су добили ђаци у Калиновцу, 2019. године у Слатини и 2022. године у Црвеној Јабуци.

Док има школе у селу, има и живота. Деца су живот и због њих се школе граде. Ако ђаци осећају задовољство у школском окружењу биће успешнији и посвећенији, а њихови избори у току одрастања биће здрави и исправни. Велика је срећа 17 ученика и 3 предшколца  школе у Брезовици која је издвојено одељење Основне школе „Рајко Михаиловић“  у Бањанима. Модеран и по свим савременим стандардима изграђен објекат ће задовољити све дечије образовне потребе. Радосни су и њихови родитељи, као и директорка школе и учитељице које реализују наставни процес у два комбинована одељења.

Људи се познају по делима, јер наша дела говоре гласније од било каквих речи. Изградњом нових школа и обезбеђивањем услова за квалитетно образовање срећне деце, први човек општине Уб је показао на делу  веру у значај образовања где је улог највећи јер је образовање у садашњости наша карта за будућност.