ОСНОВЦИ ИЗ БОГОВАЂЕ ДОБИТНИЦИ ЗЛАТНЕ ПЛАКЕТЕ ЗА „НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ДЕЧИЈИ КОЛЕКТИВНИ ПОДВИГ ГОДИНЕ“

На свечаности у Скупштини града Београда, 3. априла 2024. године „Вечерње новости“, 61. пут, уручиле су златне и сребрне плакете одважним и храбрим добитницима признања у својој традиционалној и јединственој акцији „Најплеменитији подвиг године“.
Награде се додељују најплеменитијим појединцима и организацијама који су својом храброшћу, добротом, одважношћу и несебичношћу задужили читаво друштво.
Жиријем је председавао академик Матија Бећковић, који је и уручио Златну плакету за „Најплеменитији дечији колективни подвиг године“. Плакету је примио наставник Иван Живановић.
Почетком школске године, заједничком акцијом ученика и наставника математике, петоро деце Митровића добило је кров над главом за само један дан, у ромском насељу Палеж, у Пепељевцу. Деца Митровићи живели су у оронулој кући. Мајка их је напустила, а отац није радно способан. У току лета су брали малине за новац и сакупили одређену суму новца коју су дали наставнику Ивану на чување. Он је предложио да новац уложе у кућу. Окупио је ученике и родитеље и почели су акцију. Касније су се акцији прикључила и предузећа, наставници из Боговађе и други хумани људи. Монтажна кућа је изграђена и укровљена за дан. Након тога је уследила акција опремања дома.