ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У БРЕЖЂУ

Поводом недавно обележеног Светског дана позоришта и 1. априла, Светског дана шале, школа у Брежђу је традиционално припремила дечју представу под називом „Коктел од коктел бајке“.

Мала осмогодишња сеоска школа у Брежђу са 40 ученика је издвојено одељење ОШ ,, Војвода Живојин Мишић“ из Рајковића. На сцени школске сале ученици и предшколци су оживели омиљене ликове из бајки, од вука, црвенкапе и ловца, штрумпфова и патуљака, преко Пипи дуге чарапе и Пинокија, до мачка у чизмама, три прасета, принцезе на зрну грашка и принцезе Елсе.

Чак ни нестанак струје услед јаког ветра није спречио директорку Олгу Петровић, наставницу српског језика Марију Маринковић и друге колеге да пруже сваку врсту помоћи, подршке и охрабрења учесницима у представи, тј. свим ученицима и свим предшколцима ове школе.

Добробит за ово мало место од таквих дечијих активности је вишеструка. Поред развоја говорне културе и бројних когнитивних и социјалних способности деце, наставници и руководство школе су показали веру у способности сваког детета јер су сви били активно укључени у припрему и извођење представе. Родитељи у публици су били поносни и радосни што њихова деца иду у корак са децом из већих средина и показују да могу и умеју и више од својих вршњака.

Заједништво директора школе, наставника, ученика и родитеља је било изузетно присутно јер су сви били на истом задатку промовисања капацитета сваког детета, школе и места. Много пута браво за све њих. Са тако вредном и талентованом децом чије интелектуалне капацитете негује и унапређује школа, Брежђе не мора да брине за опстанак и развој. Живот је ту најинтензивније присутан у њиховој деци која су данас показала сву снагу и моћ својих потенцијала.