Сусрет Епископа ваљевског Г. Исихија са представницима Школске управе и образовно-васпитних установа

Састанак Владике Исихија са представницима Школске управе Ваљево и директорима основних и средњих школа са подручја које покрива ваљевска Епархија одржан је 7. октобра 2021. године. Присутнима су се обратили јереј Далибор Чкојић, секретар Епархијског одбора за веронауку, Епископ ваљевски Г. Исихије и руководилац Школске управе Ваљево, др Зорица Јоцић. Основна тема скупа била је реализација наставе веронауке у школама.
Владика је посебно истакао да је служба вероучитеља служба између Цркве и образовања и због тога је важно да једни према другима будемо добронамерни и да нађемо нове видове сарадње као што су помоћ сиромашним ученицима, организовање предавања у школама и све оно што може допринети добром односу између директора и наставника и свештенства. Времена се данас убрзано мењају и додатно је потребно да осмислимо неке стратегије, нагласио је Владика.  
Руководилац Школске управе Ваљево је констатовала да последњих неколико година није било примедби везаних за реализацију верске наставе, ни од Епархије ваљевске, ни школа, као и да постоје вероучитељи који свој посао раде изванредно, а има и они који би могли још да напредују. Као пример добре праксе наведена је сарадња са Православном народном хришћанском заједницом „Воздвиженије Часног Крста“, која је много учинила за ученике на сеоском подручју. 
Директори и представници школа похвалили су своје вероучитеље на које су поносни и који су јако лепо прихваћени у колективима.