Радови у ОШ „Милан Муњас“ УБ

У ОШ „Милан Муњас“ Уб првог дана зимског распуста започели су радови на реконструцији система грајања, унутрашње расвете и електро инсталација. Инвестиција, чија је вредност 17 милиона динара, реализује се из средстава Канцеларије за јавна улагања Владе Србије.

Директор ОШ „Милан Муњас“ Уб, Живана Баратовић навела је да ће овим радовима школа решити дугогодишњи проблем грејања и слаб систем струјне мреже. „Инсталације за грејање су се налазиле у земљи, тако да су временом пропале, јер нису мењане откако је школа почела са радом 1982. године. Због свега тога, грејање је постало небезбедно и недовољно, нарочито када се узме у обзир да је површина матичне школе 5073 квадратна метра и да школу похађа око 1200 ученика. Овом реконструкцијом биће дугорочно решени наведени проблеми.“

Председник општине Уб, Дарко Глишић захваливши се Канцеларији за јавна улагања на досадашњим инвестицијама у ОШ „Милан Муњас“ Уб је рекао да ће радови омогућити значајну уштеду на енергентима.„Ми смо завршили велики посао када само пре годину и по дана у потпуности реконструисали школу и уградили лифт за ученике са сметњама у кретању, док смо сада успели да изнађемо средства за грејање и електроинсталације, који су били у доста лошем стању. Ово улагање донеће и бенефите, попут уштеде, јер ће грејање бити много јефтиније. Никада није било довољно енергената, зато што није све одлазило директно у систем, него је кроз разне кварове и пуцање цеви правило велики трошак. Грејање ће бити квалитетније не само у школи, већ и у Спортској хали, која се загрева одавде, тако да смо једним послом завршили неколико врло битних ствари за нас“. Председник је најавио и да је у текућој години планирано и проширење зграде ОШ „Милан Муњас“ Уб за додатних шест учионица у три етаже, а тренутно се ради и пројекат затвореног базена који ће бити изграђен уз школу.

Руководилац Школске управе Ваљево, др Зорица Јоцић је изразила задовољство због наставка инвестирања у ову школу. „Ово је, по броју ученика, највећа школа не само у убској општини, него и у Колубарском и у Мачванском округу и свакако да мора имати и адекватан простор за реализацију образовно-васпитног рада. Матичну школу похађа 1200 ученика, а укупан број ђака, са 15 издвојених одељења је преко 1360. Школа је прошле године прошла процес спољашњег вредновања и добила је највишу одцену која је везана за квалитет рада, а то је ниво четири.“Руководилац Школске управе Ваљево је похвалила и општину Уб која константно улаже у побољшање услова за извођење наставе и тиме доприноси да школа остане на висини утврђеног квалитета, што је пут и за успех ученика.

 

Advertisements
од skolskaupravavaljevo